US Virgin Islands – pros and cons

US Virgin Islands – pros and cons

US Virgin Island, de tidligere Dansk Vestindiske Øer, er en smuk lille perle, og efter Norwegian er begyndt at flyve derover er det betydeligt lettere og billigere at rejse på St. Croix, St. Thomas og St. John.

Vi rejste med to børn og et musikskoleorkester i anledning af 100 året for salget af øerne til USA. Min mand Bo dirigerer orkestret, der havde en masse aktiviteter og arrangementer, hvorigennem vi fik en meget særlig og skøn oplevelse på St Croix – oplevelser, der nok ikke er særlig repræsentative for, hvordan man som familie almindeligvis vil opleve US Virgin Islands, hvs man besøger øerne.

Øerne indeholder en masse interessant historie – særligt for os danskere. Det er en skøn lille tidslomme, der gemmer på gamle, smukke bygninger, samt en ret dyster og tragisk periode af den danske historie. Der er smukke strande, dejlige restauranter og lokalbefolkningen er imødekommende og søde.
På St Croix er hovedbyen Christiansted den hyggeligste og mest velbevarede by på øen. De har en skøn og smuk havnepromenade med spisesteder og forretninger. Det historiske fort ligger ligeledes ud til vandet og for 5 dollars kan man sejle i to minutter over til den nærmeste ø, der har en smuk badestrand med mulighed for at se koralfisk og skildpadder.

Denne hjemmeside gør som bekendt et nummer ud af at vise, hvordan man rejser uden det koster en formue – og det er i denne forbindelse, at US Virgin Islands primære og afgørende minus indtræder; det er hamrende dyrt at bo og spise. Nu hvor den amerikanske dollar er blevet dyrere er det mere(!) kostbart at købe nachos eller pommes frites i Christiansted, end det er at købe frokost på en smart københavnsk café. Overnatning, biludlejning og indkøb i supermarkeder er ligeledes dyrt. Hvis man spiser det billigste (og ikke særligt spændende) mad (hotdog, tacos eller nachos) skal man alligevel regne med at slippe 1000 DKK pr person pr dag på mad og drikke. Vil man spise på et par af de virkelig dejlige restauranter skal man selvfølgelig regne med endnu mere end det. På grund af de høje priser er mit samlede indtryk af US Virgin Islands ramt af ambivalens – strandende  er smukke og Christiansted er dejligt, men om det opvejer, hvor kostbart en sådan rejsedestination er i sidste ende, tvivler jeg på. Personligt ville jeg foretrække at nyde solen og vandet i Sydamerika eller Asien, hvor man kan leve for en tiendedel af prisen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *