Rejs billigt: transport

Rejs billigt: transport

Offentlig transport er selvfølgelig billigere end privat kørsel. Nedenstående punkter er på baggrund af erfaringer i Thailand.

  • Hjemmesiden, der giver et godt overblik over togforbindelser i hele verden: www.seat61.com
  • Bestilling af tog i Thailand: www.12go.asia. Eksempel på togpris: Kanchanaburi til Bangkok, tre timer: 20 DKK pr. person
  • Prut ALTID om prisen! Hvis en chauffør bliver fornærmet er der heldigvis 3.000 andre tuks lige rundt om hjørnet.
  • Indenrigsfly i Thailand kan være virkelig billigt, hvis man har mulighed for at bestille i god tid. Vi kom fire mennesker fra Bangkok til Chiang Mai for 480 DKK i alt.
  • Færger, speedbåde mv. sejler mellem fastlandet og øerne hele tiden! Der er ingen grund til at booke på forhånd. Desuden kan man forhandle sig til bedre priser ved at dukke op. Jo hurtigere og ’smartere’ et fartøj, jo dyrere er prisen.
  • I Thailand havde vi succes med at spørge en tilfældig mand på gaden om han havde en bil eller kendte en, der havde, og om de havde lyst til at køre os til vores næste destination. Det gjorde vi blandt andet fra Ayutthya til Kanchanaburi, der har en afstand på 2,5 timer. Dette er et alternativ til de lokale busser, der selvfølgelig er billigere. Vi valgte denne mulighed for at spare tid og opnå bedre komfort. Det kostede ca. 150 DKK. Man skal selvfølgelig være opmærksom på, at det ikke er alle steder i verden, hvor denne transportform er sikker. Men I Thailand kan det sagtens lade sig gøre og vi benyttede os af det fem gange på en måned.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *