Rejs billigt: overnatninger

Rejs billigt: overnatninger

Overnatninger betyder meget når man rejser. Jeg går højt op i at finde steder med en særlig charme, beliggenhed og stemning – og altid til en god pris. Som sagt er det ikke vigtigt for os, at der er aircondition, minibar eller roomservice. Når jeg søger efter overnatninger er jeg stædig og grundig, som har sparet os mange penge på vores rejser. Nedenfor har jeg beskrevet forskellige måder hvorpå man kan finde pragtfulde steder at bo, til gode priser.
i Thailand var vores billigste overnatning 70 DKK for fire personer og den dyreste var ca. 500 DKK for fire personer.

  • Hvis muligt bruger jeg altid Airbnb, der både tilbyder private hjem eller et værelse hos nogle lokale mennesker. Et værelse er som reglen billigst, og også hvad vi foretrækker fordi man får et langt mere nærgående indtryk af det lokale liv. Dem man bor hos kan altid hjælpe med gode tricks til billige spisesteder, seværdigheder eller andre lokale tricks. I Asien har mere etablerede hostels og guesthouses også opdaget Airbnb, så vi har også fundet den slags steder.
  • Derudover er der Agoda.com, Hotels.com og Booking.com. Jeg sammenligner altid priser og benytter mig af deres ret til afbestilling. På den måde har jeg tit bestilt en overnatning som en ‘buffer’, hvorefter jeg har ledt videre. Hvis jeg finder noget bedre/billigere afbestiller jeg bufferen.
  • Det kan være en fordel at droppe de etablerede hotelsøgemaskiner og bruge gode, gamle Google. Dette trick giver bedst mening i områder og lande, der er mindre ‘udviklede’, fordi ustabilt internet kan betyde, at et hotel ikke er tilknyttet søgemaskinerne, men i stedet har en hjemmeside med et telefonnummer som eneste bookingmulighed. Disse steder er som reglen mindre turistede og langt billigere. Denne mulighed kan godt være en tillidsøvelse fordi man ikke får den efterfølgende bookingbekræftelse i sin inbox. Et eksempel på dette er Baan Ing Kao på Koh Mak, Thailand, hvor vi boede i en bambushytte med eget bad og toilet, fire mennesker or 90 DKK i døgnet.
  • Generelt set bruger jeg også hotel-søgemaskinerne som inspiration – hvis jeg finder et sted jeg synes ser rigtig skønt ud tjekker jeg efterfølgende, om de har en hjemmeside med telefonnummer eller mailadresse. Hvis man tager direkte kontakt til overnatningsstedet kan man være heldig at forhandle en bedre pris eller eks. mulighed for, at børnene kan sove på værelset uden mereomkostning.

Anbefalinger til konkrete steder at bo i Thailand:
Joes Farm, Chiang Dao
Tree House Hideaway, Chiang Dao (på dette sted fik vi et særligt tilbud gennem vores guide – kontakt mig for yderligere info)
Friends House, Chiang Rai
Erawan Falls nationalpark
Tony’s Place B&B, Auytthya
Rainbow Lodge, Kanchanaburi
Tjek denne hjemmeside for dejlige (og billige) overnatninger på Koh Kood
Baan Ing Kao, Koh Mak

One comment on “Rejs billigt: overnatninger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *