Visum, TIMS og National Park Permit

Visum, TIMS og National Park Permit

Der er forskellige praktiske foranstaltninger, der skal på plads, inden du begynder dit trek. Trekker med du guide eller et trekkingbureau sørger de for det. Trekker du derimod alene er det op til dig at have tingene i orden inden afgang fra Kathmandu.

Inden afrejse fra Danmark: Visum – det kræver visum at rejse til Nepal. Besøg Nepals ambassade i København (mellem 10.00-13.00 på hverdage) eller deres hjemmeside for at søge. Visum kan også købes i lufthavnen i Kathmandu. Priserne er: 190 DKK for op til 15 dage, 300 DKK for op til 30 dage og 750 for op til 90 dage. Jeg ved ikke om priserne ændres, hvis man køber visum i Kathmandus lufthavn. Personligt synes jeg det er smart at få skaffet inden afrejse.

TIMS Card: som står for Trekkers Information Management System, er det system, der tillader Nepal at holde styr på, at alle de trekkere, der bevæger sig ind i bjergene også kommer ud igen som planlagt. Man viser sit TIMS kort ved begyndelsen af afslutningen af ens trek. Vi betalte 120 DKK pr. person.
National Park Permit: I nogle områder betaler man for adgang til de nationalparker man trekker i. Dette gælder Langtang, Annapurna og Everest regionerne. Ligesom med TIMS viser man sit permit kort ved start og slut, men også ved små checkpoints langs trekkingruterne. Vi betalte 80 DKK pr. person. Hvis man trekker uden et permit betaler man den dobbelte pris.

Man betaler de forskellige fees og køber TIMS kort på Kathmandus Tourist Service Center, der ligger 20 minutters gang fra Thamel – kom ved åbningstid for at undgå ventetid. Medbring et fotokopi af dit pas samt to pasfotos. Dokumenterne bliver udstedt på stedet og du er derefter klar til at begynde dit trek. Man får et blåt, hvis man er en del af en gruppe og grøn, hvis man trekker selv.

One comment on “Visum, TIMS og National Park Permit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *