Om at flyve med baby

Om at flyve med baby

Min søn Albert var 4,5 måneder gammel da vi fløj til Thailand. Vi har alle prøvet at være fanget i et fly med to stakkels forældre på rækken foran og deres ulykkelige barn. Den slags er synd for alle, og noget man for alt i verden ønsker at undgå. Jeg har en håndfuld tricks og anbefalinger hvis du selv skal rejse med en baby.

1. Rejs om natten – så er der større chance for, at din baby sover. Vi fløj kl. 22.00. To x seks timer med to timers mellemlanding i Doha.

2. Selvom du rejser med en baby kan du godt snakke med dit barn om, at I skal ud og flyve. Flyv med dit barn hjemme i stuen og lav flyvelyde. Hvis du er bekymret er det en fordel at lade bekymringen blive i maven og huske at se glad og rolig ud, så dit barn ikke bliver utrygt.

3. Am dit barn under start og landing for at hjælpe dit barn til at trykudligne. Hvis ikke du ammer kan du forberede en sutteflaske eller give dit barn sut. Albert syntes ikke, jeg skulle bestemme, hvornår han skulle ammes, så jeg skiftede imellem en sutteflaske med vand, en sut og min håndryg. Det vigtigste er bare, at han med jævne mellemrum laver synkebevægelser – det behøver ikke være nonstop.

4. Sørg for, at dit barns ble ikke sidder for stramt. Babyers tarme kan udvide sig pga. lufttrykket, så sørg for lidt ekstra plads til den lille mave.

5. Husk at du gerne må have brikker med modermælkserstatning med gennem security i de fleste lufthavne, også selvom de overskrider de 100 ml. Bare sørg for at lægge dem synligt frem.

6. Bestil et baby bassinet, så dit barn kan sove andre steder end i din favn. Men vær opmærksom på, at hver gang lyset med sikkerhedsselen tændes skal dit barn op og sidde i dit skød. Dette er et stort minus, men om ikke andet kan du have glæde af den ekstra benplads så du kan stille dig op og vugge dit barn uden at stå (i vejen) i midtergangen.

7. Pak et nyt stykke legetøj til dit barn i håndbagagen, som underholdning. Vi satte desuden det nye legetøj i en suttesnor, så det ikke røg på gulvet hele tiden.

8. Vi pakkede i håndbagagen: ekstra tøj, stofbleer, vikle, bleer (det er ret almindeligt, at babyer har afføring når de flyver pga. den før omtalte udvidelse af tarmene), vådservietter, dyne, sutter, modermælkserstatning, sutteflaske.

9. De fleste fly (i hvert fald på længere ruter) har desuden bleer, mad mv. til rådighed.

10. Husk at mennesker generelt er søde, og så længe de kan se, at du gør alt hvad du kan for at berolige dit barn, så er der ingen onde øjne din vej. Hvis dit barn er ulykkeligt er det med garanti langt værre for dig end for andre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *