Chiang Mai

Chiang Mai

Nordthailand grænser op til Burma og Laos, har ingen kystlinje og derfor langt færre turister end de mere kendte områder ved Phuket og krabi. Klimaet er mildere og Chiang Mai, der er Nordthailand største by er typisk thailandsk, men langt mere rolig og behagelig en Bangkok.

Da vi landede i Bangkok tog vi direkte videre med fly til Chiang Mai. Vi havde egentlig aftalt at tage nattoget fra Bangkok den efterfølgende aften, men da vi faldt over flybilletter til 470 DKK for alle fire, kunne nattogs-oplevelsen ikke længere forsvares. Hvis du selv ønsker at køre i (nat)tog i Thailand, da tjek hjemmesiden: www.12go.asia. Togbilletterne kan bestille op til 60 dage inden ønskede rejsedag. Hjemmesiden er blandt andre tilknyttet et lille firma, der har et kontor på Bangkoks hovedbanegård, hvor de, når de modtager en bestilling manuelt går ned i skranken og køber billetterne, fordi selve togdriften i Thailand ikke har en online service (endnu). Denne service tager det lille firma så en mindre betaling for.

Anyhow, vi ankom til Chiang Mai og boede på Rainforest Boutique Hotel – et fint lille hotel med god morgenmad, fin pool og dejligt familieværelse. Dette sted er lidt ‘finere’ end hvad vi ellers foretrækker, men ovenpå 30 timers flyrejse var det dejligt med et par rolige nætter inden det ‘rigtige’ eventyr skulle begynde. Vi betalte 400 DKK i døgnet.
Vores dag i Chiang Mai bød blandt andet på deres zoologiske have, der var en meget ambivalent oplevelse. I bund og grund var det fantastisk – vi havde haven for os selv og rundt ved alle dyrene var der placeret diverse grøntsager, så man selv kunne fodre dyrene. Således fodrede vi giraffer, emuer, flodheste – og også leoparder med små stykker kød. Vi spiste nudler til ingen penge og besøgte også deres akvarium. Men haven var slidt og dyrene havde virkelig ikke gode forhold. Bare dét, at der ingen kontrol er med fodringen af dyrene, fordi gæsterne har adgang til det, er i bund og grund dybt alarmerende. Så selvom vores unger virkelig nød det og det var en unik og fantastisk oplevelse at kaste store blade ned i gabet på flodheste, så vil jeg alligevel ikke anbefale det. Jeg er ikke imod zoologiske haver generelt set, hvorfor vi også valgt at besøge Chiang Mai Zoo i første omgang, men denne have behøver højere standarder i forhold til dyrevelfærd. Vi betalte 140 DKK for os alle fire, der inkluderede indgang til akvarium og Panda-huset.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *