Chiang Dao

Chiang Dao

Vi blev hentet af en fantastisk sød mand, Ata, fra vores hotel i Chiang Mai og kørt to timer nordpå til Chiang Dao – vi lå i en menneskebunke på ladet af Atas truck. Chiang Dao ligger i frodige og bjergrige omgivelser og er virkelig smukt. Ata fik jeg kontakt til gennem en kvinde jeg tilfældigvis fandt på Instagram, som rejste rundt i Thailand med sin familie. Hun gav mig Atas nummer og han og jeg sms’ede frem og tilbage i flere uger, hvor vores ønsker om aktiviteter og priser blev forhandlet. Ata endte med at finde et lille lokalt fællesskab en halv time udenfor Chiang Dao, der har elefanter. Vi var de eneste turister og selvom jeg var skeptisk inden ankomst blev jeg så lykkelig for at se, hvor fint de tog sig af dyrene. helt konkret fik vi lov til at deltage i dagens gøremål med elefanterne – vi tilberedte deres ‘medicin’ – en blanding af banan, korn og bananblade og gav dem til elefanterne. Efterfølgende fik vi lov til at sidde på elefanterne. Elefanterne bar ikke sæde på ryggen, fordi det er skadeligt for dem, så vi sad på deres bare ryg. Dette er naturligvis mindre sikkert, hvorfor de lokale vurderede, at vi kun gik en tur rundt i en cirkel foran hytterne. Børnene var henrykte også selvom det var en kort fornøjelse. Derefter gik vi en tur med elefanterne ned til deres ‘yndlingssted’, hvor de foretrækker at sove. Ata lærte os en thailandsk børnesang om elefanter og Camille lærte at kravle op på elefantens hoved ved at træde på dens forben. Til slut skulle elefanterne nedkøles i floden og vi var med. Vi fodrede dem med små bananer og hjalp de lokale med at kaste vand på dem.
Det var en hård afsked og en virkelig dejlig oplevelse.

 

     

 

Vores næste aktivitet var ‘bamboo river rafting’ efter en god frokost. Vi blev kørt til en flodbred, hvor vi fik hjælp til at skubbe en såkaldt raft i vandet. Ata havde forinden sagt, at man godt kunne blive lidt våd, hvorfor han anbefalede, at vi ikke tog vores kamera med os. I kraft af, at raften flød 10 cm under overfladen var Atas advarsel en vanvittig underdrivelse. Vi var fuldstændig gennemblødte. Vi sejlede den næste time afsted i roligt vand med et barn hver på skødet. Vi var omgivet af tæt regnskov med smukke blomster, fugle og flokke af elefanter. 

Billedet er fundet på Google og med for at illustrere den raft vi sejlede på. Vi var ikke så heldige at have en bjælke at sidde på, så vores oplevelse er meget godt svarende til ham, der sidder bagerst

Budget: Ata som vores private og vanvittigt søde guide, transport fra Chiang Mai → Chiang Dao (2,5 timers kørsel), snacks på vejen, besøg hos elefanter (tre timer), frokost, river rafting (halvanden time), transport videre til vores næste ophold, i alt: 210 DKK pr person.

Efter rafting (og tøjskifte) blev vi kørt til Joes farm. Et sted jeg havde fundet hjemmefra på Airbnb. Det er en økologisk landbrug, der tilbyder ophold i små hytter OG i hø-huler. Vi skulle naturligvis bo i det sidste. Inde i hø-hulen gemmer der sig et stort og lunt telt med madrasser, puder, tæpper og soveposer til alle (i Nordthailand kan det godt være koldt om natten). Farmen har et mindre hus med toilet- og badfaciliteter ved siden af det større åbne hus med udendørskøkken og spisepladser med udsigt til landbruget og de bagvedliggende bjerge. Midt på farmen ligger en lille sø og foruden landbrugets ansatte har Joe to små hunde. Vi fik alle måltider serveret på farmen, tilberedt med landbrugets egne afgrøder. Maden er lidt anderledes i Nordthailand end man kender den fra Sydthailand – den er ‘grovere’ og mere rustik med eksempelvist brune ris og bønner, men også mindre stærk. Området på farmen har desuden en bålplads, hvor der tændes bål når det er mørkt, man har mulighed for at låne cykler og bestille thaimassage. Desuden har farmen et lille butik, hvor man kan købe kaffe, slikkepinde og andre snacks til billige penge. Til morgenmad bliver der foruden brune ris, brune øg og brun kylling serveret chokopops. Derudover er der fri afbenyttelse af the, kaffe og kakao hele dagen. Ungerne taler meget lidt engelsk, men alligevel lykkedes det Joe at vise børnene rundt på farmen og fortælle om de forskelle grønsager og krydderurter de dyrker på farmen, samt hvordan de holder landbruget økologisk. Camille fortalte meget tilfreds, at Joe har ‘pizza-krydderi’ på sin mark. Vi nød virkelig vores ophold på farmen og jeg vil på det varmeste anbefale hvem som helst at bo der.
Budget: Joes farm kostede 60 DKK pr person pr. nat. Vi boede der i to nætter. Dette er eksklusiv mad.

I Chiang Dao besøgte vi et lokalt Hot Spring. Valget stod imellem det Hot Spring, der er forbeholdt turister og derfor i bedre stand, men som tilgengæld koster penge. Vi tog det lokale, hvor thaibørn legede i floden, kvinderne vaskede tøj og mændende boblede rundt i de store og brændvarme kar. Foruden den mere autentiske følelse, samt besparelse af penge, er Hot Spring for turister ikke placeret ved siden af en flod. Floden var et kæmpe plus fordi man kunne skifte imellem at sidde i den varme spring og derpå hoppe ned i det kolde vand.

 

 

Efterfølgende besøgte vi Chiang Dao Caves. På grund af risikoen for at fare vild og forsvinde inde i grotterne (!) blev vi ledt an af en guide. Vi kravlede igennem snævre huler og gik i kæmpe katedrallignende rum. Der var desuden flere, smukke religiøse monumenter og flagermuse i lofterne. Husk, at man som kvinde skal have skuldre og knæ tildækket. Turen varede en time og kostede ca. 30 DKK for os alle fire. Vi sagde ja til, at Joe kørte os til grotterne og var sammen med os i Hot Springs. Denne guidede tur tog han 100 DKK for. Dette kan undlades, hvis man selv arrangerer noget billigere kørsel.

 

 

Efter to fantastiske overnatninger og dage fyldt med oplevelser på Joes farm blev vi igen hentet af Ata og kørt til det fantastiske Tree House Hideaway, endnu et fund på Airbnb. Det lille hotel er placeret på en klippeskråning med udsigt til den tætte regnskov. Det drives et ældre thailandsk par, der ikke taler engelsk, hvorfor det kan være en fordel at skabe kontakt til stedet gennem en tredjepart. I vores tilfælde Ata. Maden er inkluderet i prisen, der er fællesbad og stedet tilbyder flere aktiviteter og ture. Om aftenen er der bål og man kan bestille thaimassage. I den ene ende af fællesarealet er der høflig selvbetjening af kaffe, the, sodavand, øl chips og vand, hvor man selv har ansvaret for at lægge penge i en lille skål svarende til hvad du har taget. Den modsatte ende af fællesarealet rummer fem-syv hængekøjer til fri afbenyttelse.

     

Ata tog os på en vandretur. Først gennem den nærliggende landsby og skole, og videre ind i den tættere regnskov i retning af et (virkelig koldt) vandfald. Ved flere lejligheder skulle vi passere små vandløb og åer, hvor Camille blev båret på ryggen af Ata og vi andre forsøgte at hoppe fra sten til sten. Ved vandfaldet fik vi en dukkert og spiste den medbragte frokost: fried rice med kylling, chili og soya indpakket i kokosplade. Hjemturen var spændende og udmattende, og aftenen blev brugt på at spise vidunderlig mad rundt om bålet i selskab med andre besøgende, hvor Frederik faciliterede legen ‘hvad vil du helst: skulle åbne alle døre i verden med NemID eller gå i gult tøj resten af dit liv’?

Budget: Transport fra Joes farm og til det fantastiske Tree House Hideaway (45 minutters kørsel), en overnatning i stort værelse med privat terrasse og udsigt til regnskoven, Ata som privat guide, tre måltider inkl. vand, og guidet tur til landsby og vandfald (varighed fire timer); 325 DKK pr person.
Dette var et af de mere dyre ophold, men det lykkedes os dog at få god rabat gennem Ata i forhold til, hvad man samlet set betaler ved at købe det på nettet. Det var en helt fantastisk oplevelse og klart(!) alle pengene værd.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *