Børnevenlige aktiviteter i New York

Børnevenlige aktiviteter i New York

Flere af følgende aktiviteter er alment kendte for mange turister, der besøger New York, hvor andre er mere simple og uoplagte, og derfor kan overses i løbet af en hektisk dag i den store by. Som altid har jeg fokus på at oplevelserne er budgetvenlige uden at det går udover ungerne glæden ved oplevelserne:

Staten Island Ferry:
Et hemmeligt trick, der slet ikke er hemmeligt mere. Overfarten fra Manhattens nederste spids til Staten Island er gratis og passerer forbi Frihedsgudinden. Medbring morgenkaffe og croissant og stil jer i færgens højre side på vej til Staten Island og færgens forreste spids på vej tilbage for at få et flot syn af Manhattens Skyline.

China Town og Little Italy:
Bydelene er sjove for ungerne, fordi der i alle små gader sælges billige souvenirs og skrammel (!), foruden tørret fisk, grønsager, krydderier og massevis af kinesisk brugskunst. Bydelen er sjov og underholdene med alle dens lugte, lyde og sjove udtryk. Derudover er China Town god for billig og velsmagende mad, som er et godt valg, hvis man vil passe lidt på pengene (USA er bestemt ikke blevet billigere – særligt ikke efter dollaren er blevet så dyr). Retterne er store, hvorfor vi fire nemt blev mætte af tre retter (tre retter, to øl, to sodavand, en vand og the for ca. 30 $). Efterfølgende kan man spise silkeblød italiensk is til 5$ for én kugle!

Central Park:
Manhattens store park er et oplagt åndehul, hvor ungerne kan løbe rundt og lege afslappet. De nød at kravle rundt på de store sten, kigge på skildpadderne, der svømmer rundt og løbe rundt i de små sti-systemer. Selvom vi ikke selv fik besøgt dem selv skulle Central Parks legepladser desuden være rigtig sjove. Vi spiste frokost i parken, som vi havde købt i en af de mange små Food Trucks, der står på mange af Manhattens gadehjørner. Vær opmærksom på, at priserne på maden varierer ret kraftigt og at man ikke skal blive overrasket, hvis man bliver snydt for et par dollars, hvis man ikke er opmærksom. Derfor kan det sagtens svare sig at forhandle en smule og gøre opmærksom på, at den samme hotdog altså koster to dollars mindre længere nede ad gaden! En Gyro med lam koster alt fra 4-8 $, hvor den helt jævne og kedelige hotdog koster 4$ selvom det lykkedes mig at få to hotdogs for 5$.

Brooklyn Bridge:
Hér kom de små ben godt nok lidt på prøve, men det var ikke desto mindre en god og anbefalelsesværdig aktivitet. Turen fra Manhantten til Brooklyn er selvsagt omkostningsfri og giver en flot udsigt over skyskraberne. Der er bænke og mulighed for ophold og køb af kolde drikke undervejs, så hvis man sætter et lavt tempo og giver sig selv pauser undervejs kan børn nemt få glæde af gåturen.

Top Of The Rock:
Nu hvor størstedelen af vores aktiviteter og oplevelser i New York var ganske gratis, prioriterede vi at bruge en mindre formue på at se Manhatten fra oven. Valget faldt på Top Of The Rock fremfor Empire State Building, netop for også at få udsigten til Empire State. Turen derop var alle 125 $ (!) værd. Jeg vil anbefale at bestille tid og købe billetter online for at sikre, at der ikke er ‘udsolgt’. Menneskemængden er behagelig taget i betragtning af populariteten blandt turister og der er rig mulighed for i første række at nyde den overvældende udsigt.

Ground Zero, Times Square, High Line, East Village, Dumbo, Brooklyn:
En meget lang historie kort. Vi besøgte også følgende steder:
Ground Zero er fascinerende med sit enorme ’springvand’ og dystre historie. Ved siden af ligger Century21, der giver gode muligheder for billig shopping til både børn og voksne.
Times Square var en stor succes: vi nød noget koldt af drikke midt på pladsen imens vi kiggede på de mærkværdige omgivelser med udklædte (og afklædte!) mennesker, store reklamer, heftig trafik og overvældende forretninger. M&Ms butikken og den store Disney butik er klart et besøg værd.
High Line er en skøn og fin gåtur på toppen af en nedlagt jernbane. Der er pynten med smukke planter og blomster, samt bænke, når man trænger til en pause. High Line bevæger sig mellem store skyskrabere og tilbyder en sjov vinkel af New York.
Dumbo ligger i Brooklyn, placeret under/mellem Brooklyn Bridge og Manhatten Bridge. Området har en skøn udsigt til Manhatten, der er små spisesteder og forretninger – de har desuden også en lille isfabrik.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *