Bangkok

Bangkok

Bangkok er et fantastisk sted, men også død ulækkert, larmende, uoverskueligt og varmt. Jeg har været i Bangkok fem-seks gange og foruden weekendmarkedet, det store tempel og deres akvarium har jeg aldrig syntes, at den by var specielt behagelig. Det var nu også weekendmarkedet, der var den største oplevelse for børnene. Vi var der af to omgange, og den første gang var vi så heldige, at der på mirakuløs vis kun var 25 grader i Bangkok, der betød, at man ligefrem kunne nyde weekendmarkedet (de første to gange jeg var der dehydrerede og besvimede jeg begge gange – så husk at drikke rigeligt med vand!). Desuden fandt vi et område, der i høj grad minder om de små landbyer vi ellers har besøgt. Dette blev vores lille åndehul i Bangkok: det er området, der ligger ud til floden til venstre for broen Rama VIII – se kort her. Begge gange vi boede i Bangkok boede vi mere luksuriøst end vi plejer (selvom en bambushytte med myggenet er den største luksus for os). Vi havde pool på taget, fjernsyn og aircondition. Dang Derm Hotel ligger på den gyselige Khao San Road og kostede 110 DKK pr. person pr. nat. Khao San Road er en gade, der i dagtimerne er fyldt med boder, turister og dyre restauranter. Om natten forvandles det til den mest larmende festgade i hele byen (det er sådan jeg forestiller mig Sunny Beach). Det var bestemt ingen rar oplevelse af gå rundt med to trætte børn og lede efter vores bus kl. 04.30 om morgenen. Khao San Road samt det omkringliggende område vrimler med turister, der betyder, at alt er dyrere og dårligere. Da vi spise i det område endte det med hospitalsindlæggelse for både Bo og børnene pga. madforgiftning. Vi havde ingen lignende problemer andre steder i Thailand. Læs om vores oplevelser med sygdom og hospitaler her.
Er du på udkig efter et billigt og charmerende sted at bo i Bangkok og ikke behøver pool og roomservice, så tjek dette sted: New Phiman Riverview Guesthouse. Dette guesthouse boede vi ikke selv på, men jeg vil virkelig gerne. Det er placeret i det føromtalte åndehul i Bangkok (se billeder nedenfor). Der er værelse til 70 DKK for to personer. Vær opmærksom på, at stedet ikke tillader at have børn boende.

 

Chatuchak Weekend Market:
Weekendmarkedet i Bangkok hører til et af verdens største og indeholder alt, hvad man kan købe for penge: tøj, keramik, tasker, legetøj, køkkenartikler, hundehvalpe, kunst, slagterkød, sko og alverdens ragelse. Der er desuden madmarkedet, der sælger råvarer/grønsager, men også madboder, der kan sælge dig en god Phad Thai, når du trænger til en velfortjent pause. Markedet består af snævre gange med tætparkede boder på hver side. Der ser ikke ud til at være noget særligt system – markedet føler som en labyrint og det er en umulig opgave ar danne sig overblik. De små (menneskefyldte) gange er dækket af et bliktag, der først og fremmest beskytter varene fra regnen (hvis det regner), men også sikrer minimum 45 grader og total vindstilhed til din shopping (HUSK vand, salt og sukker!). Hvis du lykkes med at rumme varmen og desuden føler dig tryg ved at have børn med dig (det er et virkelig dumt sted for børn at blive væk), så er det et fantastisk sted at opleve for børn. Bare lydende, lugtene og farverne er en oplevelse i sig selv. Camille og Frederik nød desuden at prutte om prisen og på eget initiativ købe ind for deres lommepenge. Med undtagelse af Camilles ønske om at købe et par hundehvalpe (hvor de voksne trods alt nedlagte veto), da styrede ungerne helt selv, hvad de købte. De gjorde overraskende gode køb og de var meget stolte og glade.
Markedet er åben hver lørdag og søndag fra 09.00 – 18.00. Markedet har op mod en million besøgende hver weekend, og jeg vil på det kraftigste anbefale at besøge markedet når det åbner kl. 09.00 – både for at undgå den værste varme, samt den værste menneskemængde.

 

Khao San Road inden det forvandles til et fest-mekka for turister.

One comment on “Bangkok

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *