Arugam Bay

Arugam Bay

 

Arugam Bay ligger på den sydlige del af Sri Lankas østkyst og er kendt og elsket for den smukke strand med fantastisk bølger, der tiltrækker mange surfere i højsæsonen. Arugam Bay som by er ikke meget andet en den lille vej, der bevæger sig langs kysten, hvor guesthouses, spisesteder og små forretninger ligger mellem vejen og vandet. Som det er tilfældet for hele østkysten er turismen fortsat ret begrænset, der gør det til en behagelig og afslappet oplevelse at rejse der. Omend, der er flere turister hér end på resten af østkysten er man fortsat en del af de lokales verden og hverdag.
Mht. stranden er det ikke for ingenting, at det er et af Sri Lankas mest populære surgersteder – bølgerne er virkelig store, det bliver hurtigt dybt og der er meget strøm. Så alt i alt er stranden ikke særlig børnevenlig. Ønsker du et mere roligt vand er det bedst at bade fra Baby point, der er beliggende i den sydlige del af bugten. Det er også i denne ende af byen/hovedvejen, at vi fandt hyggelige lokale restauranter med skøn og billig mad. Gå efter de steder, hvor der står en bager i et vindue og kaster rundt med dej, der kort efter forvandles til velsmagende fladbrød.

Man opdager med det samme på priserne, når man er kommet til et af de mere populære turiststeder – særligt spisestederne langs stranden er dyre. Ønsker du havudsigt til din frokost, uden at hoppe i med begge ben i turistfælderne, kan jeg på det varmest anbefale et lille spisested, der serverer Rice & Curry til 13 DKK pr mand. Som det er vist på billedet nedenfor består spisestedet af et bord på stranden og en lerhytte, hvor maden tilberedes. Derudover laver de gode friske frugt-shakes. Spisestedet ligger ved et skilt, hvor der står Hideaway i den sydlige del af bugten. Det er manden med det lange hård og få tænder, der tager imod bestillinger.

Selvom surfingen fylder meget på stranden (og særligt på bølgerne) er stranden ligeledes dekoreret med små fiskerhytter og fiskebåde til de mange lokale fiskere. en del af de lokale er muslimer, men det er accepteret, at turister er i badetøj på stranden.

 

Vi boede på det nordligst belligende guesthouse langs hovedvejen på Ocean Sky Guesthouse. Et super afslappet sted med træhytter med små værelser, nogle har en lille altan og så er der fælles udendørsbad. Det giver ikke mening at spise der, da maden virker ret kedelig (og medarbejderne sover ofte brænder ud, når vi var morgenmadssultne). Til gengæld kan man drikke en drink og spille pool. Man skal være opmærksom på, at de holder fest et par dage om ugen med høj musik til kl. 02.00. Så hvis man behøver meget rolige og stille nætter vil jeg anbefale at kontakte dem inden ankomst og høre om de regner med at holde fest de dage I planlægger at besøge stedet. Derudover ligger det 15-20 minutters gang til den sydlige og mere spændende del af Arugam Bay.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *